A molekul?ris gasztron?mia fogalma egy magyar tud?shoz nev?hez bizonyos K?rty Mikl?shoz k?t?dik, aki 1969-ben megtartott A fizikus a konyh?ban c?m? megeml?kez? besz?de ut?n kiz?r?lagoss? tette ?let?ben a tudom?ny?gat. A molekul?ris gasztron?mia tulajdonk?ppen a konyhai folyamatok fizikai ?s k?miai kutat?s?val foglalkozott, a f?z?s k?zben zajl? folyamatokat j?rta k?r?l, a legapr?bb r?szletekig elemezte is, ?s ha tehette ?j ?s kreat?v fog?sokkal gazdag?totta a f?z?tudom?nyt. ?m K?rty Mikl?s mellett Herv? This tev?kenys?g?t sem hagyhatjuk figyelmen k?v?l, aki ekkoriban a magyar kutat? munkat?rsa ?s a tal?lm?nyok egyik kreat?v atyja volt, K?rty hal?la ut?n pedig eml?k?nek ?s munk?ss?g?nak ?rz?je ?s terjeszt?je. 1992-ben ker?lt el?sz?r a nyilv?noss?g el? az ?j fogalom, m?gpedig egy Szic?li?ban tartott esem?ny a Nemzetk?zi Molekul?ris ?s Fizikai Gasztron?miai Konferencia kapcs?n. Persze, nekik is voltak el?djeik m?r a II
Nyomtatható változat |
Szólj hozzá |
Cikk továbbküldése |
« Vissza az előző oldalra |
|
Generali a Biztonságért Alapítvány bemutatása
Generali közlekedésbiztonsági projekt bemutatása