2018. január 19. péntek,
Pályaorientáció és pályatanácsadás
 

 
 
Security Image

  Biztonsági kód: 
  

LeiratkozásLetölthető közlekedésbiztonsági kiadványaink
 

Kedves Gyerekek!

Minél nagyobbak lesztek, annál hamarabb jön el az idő, amikor egyedül fogtok közlekedni az utcákon, viszont ehhez nagyon fontos, hogy jól ismerjétek a közlekedés szabályait! Ezeket először a szüleitekkel gyakorolhatjátok, aztán ha már mindent tudtok, elengednek benneteket egyedül is, akár gyalog, akár busszal, akár biciklivel jöttök-mentek. Ebben a kiadványban sok-sok olvasnivalót gyűjtöttünk össze nektek, amivel könnyen megtanulhatjátok a legfontosabb szabályokat, vagy ha már tudjátok is őket, akkor megmutathatjátok, mennyire jól emlékeztek rájuk a gyakorlatban.

Miért jó kerékpározni, kerékpárral közlekedni?

  • Aki már ült biciklin, és végigsuhant már vele az utcán, tudja nagyon jól, milyen jó élmény a tekerés! Szabad vagy, a szabadban vagy, mozogsz.
  • Biciklivel háromszor olyan gyorsan lehet haladni, mint gyalog, és ugyanannyi erőfeszítéssel háromszor akkora utat teszel meg. Ezért a bringázás a legjobb módja lehet akár a suliba járásnak is.
  • A kerékpározás megmozgatja a fő izomcsoportokat a lábakban, megdolgoztatja a szívedet és a tüdődet, és növeli az állóképességet, ezáltal több energiád lesz. Sportos leszel tőle, nem fenyeget az elhízás – ennél jobbat aligha tehetnél az egészségedért!
  • Mindenki szereti a tiszta levegőt, ez az egészségednek is nagyon fontos. Minél többen választják a bringázást, annál kevesebben utaznak autóval, azaz annál kevesebb kipufogógáz kerül a levegőbe.

Kiadványunkban további hasznos ismereteket, gyakorlati tudnivalókat osztunk meg Veletek, melyek a biztonságos és balesetmentes közlekedést szolgálják.

Jó utat kívánunk!

Letölthető közlekedésbiztonsági kiadvány gyermekeknek


 

Kedves Szülők!

Gyermekeink biztonsága közös felelősségünk. Az élet számos területén meg kell tanítanunk nekik azt, hogy épségük megóvása érdekében mit kell észben tartaniuk, hogyan kell viselkedniük. A közlekedés és ezen belül a kerékpározás kiemelt fontosságú terület, sőt, a biztonságos közlekedésre nevelés nemcsak feladat, hanem kötelezettség is!

A gyermek számára a szülők az első számú „mintaadók”. A szülők közlekedési magatartása, személyes példamutatása jelentős mértékben meghatározhatja a gyermek közlekedési szabályokhoz való hozzáállását. Amennyiben a gyermek azt látja, hogy a szülő megtartja a közlekedés szabályait, és őt is hasonló szellemben neveli, akkor a pozitív minta tovább öröklődhet.

Kiadványunk segítséget nyújthat abban, hogy hogyan készítsük fel gyermekünket a közlekedésben való helytállásra és arra biztatjuk, hogy szánjon kis figyelmet arra, hogy átadja a legfontosabb, ezzel kapcsolatos ismeretet gyermekének. Persze lehet, hogy Ő már – erről is – mindent tud. Az odafigyelés akkor sem haszontalan: Ön boldog, büszke szülőként kap bizonyosságot gyermeke felkészültségéről.

E közlekedéssel kapcsolatos perceket töltsék hasznos, minőségi időként együtt. Ne pusztán a feladat, de az együtt töltött idő lehetőségét is lássa.

Letölthető közlekedésbiztonsági kiadvány szülőknek


 

Tisztelt Nevelők, Pedagógusok!

A mindennapi közlekedés legsérülékenyebb és legveszélyeztetettebb csoportját a gyerekek képezik, köszönhetően annak, hogy életkoruknál fogva tájékozódási, észlelési és koordinációs képességeik még fejlődő szakaszban vannak, valamint, hogy még kevés tapasztalattal rendelkeznek. Helyzetük még nagyobb odafigyelést kíván, amikor kerékpárra ülnek, hiszen előbb-utóbb a forgalom önálló résztvevőivé fognak válni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a biztonságos közlekedésre való felkészítésük minél hamarább megkezdődjön.

A gyermekek biztonsága érdekében jól összehangolt közös munkára van szükség, hiszen a megfelelő minták kialakításában és a közlekedésbiztonsági alapelvek átadásában a szülőknek, a tanároknak, valamint a szakembereknek egyaránt meghatározó szerepe van.

Pedagógusoknak szóló kiadványunkban ismertetett témák, módszerek, tevékenységek ehhez a munkához szolgálnak útmutatóul a pedagógusok számára – a benne foglaltak jó alapot képeznek a közlekedésbiztonsági foglalkozások ismeretanyagának és gyakorlati elemeinek felépítéséhez, legyen szó szabályismeretről, járműkezelési alapkészségekről, valamint arról, hogy veszélyhelyzetben mi a teendő.

Letölthető közlekedésbiztonsági kiadvány pedagógusoknak
fisz google  

Könyvajánló
Fogalomtár

Képzéskereső
hol
szöveg
típus
téma
forma
Sajtószoba
A FISZ Szerkesztőség és Hírügynökség fő tevékenysége a sajtó képviselői számára biztosított rendszeres hírszolgáltatás.

Regisztrációhoz kérjük, kattintson ide!
© Copyright 2018