2024. június 25. kedd,
Pályaorientáció és pályatanácsadás
 

 
 
Security Image

  Biztonsági kód: 
  

Leiratkozás


Bannerhely száma: 206
Méret: 120 x 240 pixel

Letölthetõ közlekedésbiztonsági kiadványaink
 

Kedves Gyerekek!

Minél nagyobbak lesztek, annál hamarabb jön el az idõ, amikor egyedül fogtok közlekedni az utcákon, viszont ehhez nagyon fontos, hogy jól ismerjétek a közlekedés szabályait! Ezeket elõször a szüleitekkel gyakorolhatjátok, aztán ha már mindent tudtok, elengednek benneteket egyedül is, akár gyalog, akár busszal, akár biciklivel jöttök-mentek. Ebben a kiadványban sok-sok olvasnivalót gyûjtöttünk össze nektek, amivel könnyen megtanulhatjátok a legfontosabb szabályokat, vagy ha már tudjátok is õket, akkor megmutathatjátok, mennyire jól emlékeztek rájuk a gyakorlatban.

Miért jó kerékpározni, kerékpárral közlekedni?

  • Aki már ült biciklin, és végigsuhant már vele az utcán, tudja nagyon jól, milyen jó élmény a tekerés! Szabad vagy, a szabadban vagy, mozogsz.
  • Biciklivel háromszor olyan gyorsan lehet haladni, mint gyalog, és ugyanannyi erõfeszítéssel háromszor akkora utat teszel meg. Ezért a bringázás a legjobb módja lehet akár a suliba járásnak is.
  • A kerékpározás megmozgatja a fõ izomcsoportokat a lábakban, megdolgoztatja a szívedet és a tüdõdet, és növeli az állóképességet, ezáltal több energiád lesz. Sportos leszel tõle, nem fenyeget az elhízás – ennél jobbat aligha tehetnél az egészségedért!
  • Mindenki szereti a tiszta levegõt, ez az egészségednek is nagyon fontos. Minél többen választják a bringázást, annál kevesebben utaznak autóval, azaz annál kevesebb kipufogógáz kerül a levegõbe.

Kiadványunkban további hasznos ismereteket, gyakorlati tudnivalókat osztunk meg Veletek, melyek a biztonságos és balesetmentes közlekedést szolgálják.

Jó utat kívánunk!

Letölthetõ közlekedésbiztonsági kiadvány gyermekeknek


 

Kedves Szülõk!

Gyermekeink biztonsága közös felelõsségünk. Az élet számos területén meg kell tanítanunk nekik azt, hogy épségük megóvása érdekében mit kell észben tartaniuk, hogyan kell viselkedniük. A közlekedés és ezen belül a kerékpározás kiemelt fontosságú terület, sõt, a biztonságos közlekedésre nevelés nemcsak feladat, hanem kötelezettség is!

A gyermek számára a szülõk az elsõ számú „mintaadók”. A szülõk közlekedési magatartása, személyes példamutatása jelentõs mértékben meghatározhatja a gyermek közlekedési szabályokhoz való hozzáállását. Amennyiben a gyermek azt látja, hogy a szülõ megtartja a közlekedés szabályait, és õt is hasonló szellemben neveli, akkor a pozitív minta tovább öröklõdhet.

Kiadványunk segítséget nyújthat abban, hogy hogyan készítsük fel gyermekünket a közlekedésben való helytállásra és arra biztatjuk, hogy szánjon kis figyelmet arra, hogy átadja a legfontosabb, ezzel kapcsolatos ismeretet gyermekének. Persze lehet, hogy Õ már – errõl is – mindent tud. Az odafigyelés akkor sem haszontalan: Ön boldog, büszke szülõként kap bizonyosságot gyermeke felkészültségérõl.

E közlekedéssel kapcsolatos perceket töltsék hasznos, minõségi idõként együtt. Ne pusztán a feladat, de az együtt töltött idõ lehetõségét is lássa.

Letölthetõ közlekedésbiztonsági kiadvány szülõknek


 

Tisztelt Nevelõk, Pedagógusok!

A mindennapi közlekedés legsérülékenyebb és legveszélyeztetettebb csoportját a gyerekek képezik, köszönhetõen annak, hogy életkoruknál fogva tájékozódási, észlelési és koordinációs képességeik még fejlõdõ szakaszban vannak, valamint, hogy még kevés tapasztalattal rendelkeznek. Helyzetük még nagyobb odafigyelést kíván, amikor kerékpárra ülnek, hiszen elõbb-utóbb a forgalom önálló résztvevõivé fognak válni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a biztonságos közlekedésre való felkészítésük minél hamarább megkezdõdjön.

A gyermekek biztonsága érdekében jól összehangolt közös munkára van szükség, hiszen a megfelelõ minták kialakításában és a közlekedésbiztonsági alapelvek átadásában a szülõknek, a tanároknak, valamint a szakembereknek egyaránt meghatározó szerepe van.

Pedagógusoknak szóló kiadványunkban ismertetett témák, módszerek, tevékenységek ehhez a munkához szolgálnak útmutatóul a pedagógusok számára – a benne foglaltak jó alapot képeznek a közlekedésbiztonsági foglalkozások ismeretanyagának és gyakorlati elemeinek felépítéséhez, legyen szó szabályismeretrõl, jármûkezelési alapkészségekrõl, valamint arról, hogy veszélyhelyzetben mi a teendõ.

Letölthetõ közlekedésbiztonsági kiadvány pedagógusoknak
fisz google  

Könyvajánló

Warning: getimagesize(http://www.konyvonline.hu/files/boritok/erettsegizo2K.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /var/www/html/hu.fisz.www/elemek/jobbmenu.inc on line 200

Warning: Division by zero in /var/www/html/hu.fisz.www/elemek/jobbmenu.inc on line 202

Warning: Division by zero in /var/www/html/hu.fisz.www/elemek/jobbmenu.inc on line 203
Érettségiző honfoglaló társasjáték

© Copyright 2024