2020. december 05. szombat,
Pályaorientáció és pályatanácsadás

 
 
Security Image

  Biztonsági kód: 
  

Leiratkozás


Bannerhely száma: 206
Méret: 120 x 240 pixel

 
Sziget 2013: Egyre színesebb a kínálat
(2013-04-15 15:27:00)

A minap mintegy két tucat zenekar és elõadó kapott „koncertvízumot” a Sziget Fesztiválköztársaságba, köztük napjaink legjobb brit koncertzenekara, a Biffy Clyro, a kortárs könnyûzene egyik legtehetségesebb és legsokszínûbb elõadója, Mika, az ultra szuggesztív, könyörtelenül dinamikus elektronikus zenei produkció, a Nero, és sokan mások.

Biffy Clyro

Érkezik tehát a Sziget Nagyszínpadára napjaink legjobb brit koncertzenekara, a Biffy Clyro. Arénákat képesek megtölteni, állandó résztvevõi a szigetország leglátogatottabb fesztiváljainak, és koncerten nyújtott teljesítményüket a legbefolyásosabb médiumok ismerték el fontos szakmai díjakkal az elmúlt években. Utolsó három lemezükbõl egyenként több százezer példányt adtak el, közülük a legújabb, 2013 januárjában megjelent Opposites vezette a brit lemezeladási listát. Az elmúlt években számos rangos szakmai díjat gyûjtöttek be: a 2011-es NME Awards-on, de a Q Awards-on is õk bizonyultak a legjobb koncertzenekarnak. Idén már a legjobb brit együttesnek járó díjat vehették át az NME-tõl.

Mika

Michael Holbrook Penniman, vagy ahogyan az egész világ ismeri: Mika a kortárs könnyûzene egyik legtehetségesebb és legsokszínûbb elõadóinak egyike, olyan figura, aki mindent tud arról, hogy mi tesz egy mai popsztárt. Már-már klasszikusnak számító slágerei mellett 2013 augusztusában világraszóló popzenei programjának legaktuálisabb darabjával, a The Origin of Love-val hódít újra a Szigeten, szintén a Nagyszínpadon.

Regina Spektor

A Nagyszínpad napsütötte, legkorábbi sávjába érkezik a New York-i anti-folk szintér üdvöskéje, Regina Spektor. A merészen szolid és visszafogottan extravagáns zenei kifejezésmódok ellentétébõl - egyedülálló tehetségének köszönhetõen - harmóniát teremtõ énekesnõ, dalszerzõ és zongorista dalai - egész lényéhez hasonlóan - természetesen minden környezetben megnyerõek és az elsõ hangtól kezdve rabul ejtik a közönséget.

Nero live

Futurisztikus, tért ölelõ, ultra szuggesztív, könyörtelenül dinamikus, progresszív és friss elektronika, ez a Nero. A két brit elektronikus zenész, illetve producer, Daniel Stephens és Joseph Ray, valamint Alana Watson énekesnõ a dubstep kiszámíthatatlanságából, a drum'n'bass lendületébõl és az electro house nyers erõibõl építkezõ produkciója 2010 óta tartja lázban Európát, s jön most a Szigetre, annak is az Arénájába, annak is az „élõ” zenei sávjába.


Booka Shade live

Szintén élõ produkcióval jön az Arénába Németország egyik legrégebb ideje óta aktív techno-pop alakulata, a Booka Shade. Az igényes és hiperintelligens elektronikus zenék kevesek által magas szinten mûvelt tudományának formációja több mint huszonöt éve szállítja futószalagon a hangulatos, merengéshez és önfeledt partizáshoz egyaránt alkalmas zenéket.

The Joy Formidable

A Sziget Aréna megasátrába várják a következõ fellépõket is. Sejtelmes, monumentális, viharos és szenvedélyes alternatív rockot játszik a The Joy Formidable, zenéjük sodró lendületû gitárfutamok, illetve az érzelmi hatást fokozó, békés-nyugalmas kiállások ellentétén alapul.

Erol Alkan

Súlyos, nehezen megfogható, elvont és absztrakt elektronikus zenéket készít Erol Alkan, fantáziája határtalan, kezét nem kötik meg az egyes mûfajok által diktált elõírások, munkái ettõl eredeti és nagyszabású zenei szintézis-kísérletek.

Felix Cartal

Fiatal kora ellenére komoly nemzetközi rutinnal és tekintéllyel rendelkezõ kanadai elektronikus zenész, DJ és producer Felix Cartal. Szolidan popos, de a masszívabb és húzósabb electro house hangokra is nyitott anyagaival érkezik hozzánk.

Blaudzun

Hollandia legtermékenyebb dalszerzõinek egyike, jellegzetes hangú és karizmatikus folk rock énekes-gitáros Blaudzun. 2013. február 11-én õ kapta a legjobb férfi elõadónak járó holland Grammy-t, az Edison-díjat.

Monophona

A luxemburgi trió, a Monophona elsõ Szigetes koncertje különleges ajándék lesz az elegáns, minimalista, egyszerre magasztos és borús hangulatú elektroakusztikus szettek szerelmeseinek.

Splendid

A több mint egy évtizede aktív hágai reggae kollektíva, a Splendid életteli, napfényes zenéjét egy kis rocksteady-vel és soullal fûszerezi. Nem csak hazájukban rendelkeznek komoly rajongótáborral, hanem bárhol is járnak Európában, mindig tömegesen képesek megszólítani a különleges reggae-ízekre fogékony népeket, ezúttal majd a Sziget Fesztiválköztársaság népét.


Bat for Lashes

Az A38 színpadára ezúttal az alábbi elõadók, zenekarok kaptak vízumoz. Érkezik majd a Szigetre Natasha Khan, mûvésznevén Bat for Lashes, a pakisztáni felmenõkkel rendelkezõ londoni énekesnõ, dalszerzõ, multiinstrumentalista mûvész, aki megkapó, sejtelmes hangulatú, álmodozásra és táncba csábító különleges popszámaival lett népszerû az Egyesült Királyságban.  Hét éve van a pályán, ezalatt három szólóalbuma jelent meg, melyek közül kettõt, a 2006-os Fur and Goldot, valamint a 2009-es Two Suns-t Mercury-díjra jelölték.

Flogging Molly

Eleget tesz a visszahívásnak a világ elsõ számú kelta punk együttese, a Flogging Molly. Elemi erejû színpadi produkciójukra rendre hatalmas tömegek lépnek egyszerre, és tombolják ki magukat, koncertezzenek akár a világ legeldugottabb zugaiban vagy bolygónk legnépszerûbb könnyûzenei rendezvényein. Nálunk az A38 színpadon.

The Cribs

Jön a The Cribs. Zajos és eleven gitárzenéjük lefegyverzõen magabiztos, akárcsak õk maguk. A kétezres évek elején kivezették a brit indie közösséget a Smith megszûnése után keletkezett szürkületi zónából, azóta minden megmozdulásukkal hatalmas kritikai sikert aratnak és fellépésük nélkül ma már nem is lehet elképzelni egyetlen nagy brit zenei fesztivált sem.

Little Boots

Itt lesz a brit elektropop díva, mûvésznevén Little Boots, generációjának meghatározó nõi elõadója. Sikerének titka mindenkit elvarázsoló, dallamos, a nyolcvanas évek népszerû elektronikus-szintipopos tánczenéinek hangzása. Little Boots következõ nagy lépése a hírnév kiterjesztésének útján most májusban megjelenõ második nagylemeze, a Nocturnes lesz, majd jön a Sziget.

Gesaffelstein

Elborult, feszült dinamikájú sötét techno és electro vízióiról híres francia elektronikus zenész, DJ és producer, Gesaffelstein szintén a Szigetre igyekszik, ezúttal élõ produkcióval. Mérnöki precizitással felépített, változatos és igényes, atmoszférateremtõ szettjei elképesztõ energiákat szabadítanak fel a tánctéren, de hasonlóan intenzív ingereket válthatnak ki a közönségbõl egy képzeletbeli film noir kísérõanyagaként is.

Dub FX

Dub FX a videómegosztók világán és a blogoszférán túl is nagy király már hosszú idõ óta: a flaszter ura és a bulvárok hangja, aki közönségkedvenc loopjaival bejárta mind az öt kontinenst. Forradalmasította az (utcai) elõadó mûvészetet, és többször fellépett Magyarországon, ahol mostanra valóságos személyi kultusz épült ki köré.

dOP

dOP név három kreatív, szexi és ellenállhatatlan párizsi arcot takar. Damian Vandesande, Jonathan Illel és Clement Aichelbaum organikus elektronikus zenei produkciójában helye van az élõ és elektronikus hangszereknek, a funknak, a jazznek, a klasszikus és minimal house paneleknek, valamint a visszafogottabb, már-már lounge-ba hajló témáknak is.

Donots

Merész húzás lenne semmittevõknek nevezni a hosszú idõ óta töretlen népszerûségnek örvendõ német punk-rock zenekar tagjait, akik tavaly nyáron megjelent, legfrissebb lemezükkel, a Wake The Dogs-szal érkeznek 2013-ban hozzánk. Õk a Donots. Elvetemült, szemtelen és szellemes ska-t pörgetnek, azt pedig, hogy mennyire hihetetlenül nyitottak a világunkat összekuszáló hangokra, mi sem bizonyítja jobban, minthogy számaikban szabad mozgásteret kapnak a reggae, a techno, a New Orleans-i funk és a hagyományos country zenékre jellemzõ stíluselemek.

Hoffmaestro

A Hoffmaestro is a Sziget vendége lesz nyáron.

Rangleklods live

Rangleklods az improvizáció erejében hívõ, újító szellemû és saját mûvészi hitvallással rendelkezõ dán elõadó. Zenéjének alapjait laptopján keveri ki, de a számok igazán élõben, a színpadon vele együtt alkotó zenészek játéka, a spontaneitás, a pillanatnyi hangulatok és ad hoc effektek révén nyerik el végsõ formájukat. Így lesz ez a Szigeten is.

Daily Bread

S végül a Sziget vendégszeretetét élvezi idén a tehetséges és karakteres négytagú holland zenekar, a Daily Bread, akik kezdetben szexi, ellenállhatatlan és jól lemozogható garázsrockban utaztak, de mostanság a letisztultabb, hûvösebb, illetve baljósabb atmoszférájú new wave és a chill wave hangokra lettek fogékonyak.

forrás: sziget.hu   Nyomtatható változat

   Szólj hozzá

   Cikk továbbküldése

« Vissza az előző oldalra   
„... Õrizz engem ezen a világon!"
A Sziget mínusz egyedik napján az idei évben is magyar sláger ...
Ûrkiképzõ bázis épül a Szigeten
Egy nemzetközi ûrprogram, az Axe Apollo Space Academy (AASA) ke ...
Hallgasd a fesztivált otthonról is!
Nem tudsz jönni idén a Szigetre, de nem szeretnéd elmulasztani ...
Quimby-vendégsereg a Csodaországban
Nem csak Kiss Tibiék zenélnek a nulladik napon, az általuk ter ...
Program
Hír címedátum
Csodaországgá válik a Sziget2013-07-04 09:37:00
A SCOOTER ZÁRTA AZ IGAZI FESZTIVÁLT TOKAJBAN2013-07-04 08:30:00
Emigrálj egy hétre!2013-07-02 10:11:00
CeeLo Green megy, Afrojack jön 2013-05-30 14:45:00
Sound a strandon 2013-05-25 11:14:00
Fesztiválrezsi-csökkentés a Hegyalján2013-05-24 09:52:00
Hangolj Volbeat-tel a Hegyaljára2013-05-23 16:55:00
HEGY' 2013, AHOL A STÍLUSOK TALÁLKOZNAK2013-04-22 09:46:00
Újabb 21 név a Balaton Soundon2013-04-15 15:37:00
Sziget 2013: Egyre színesebb a kínálat 2013-04-15 15:27:00
VOLT: van, lesz! Ráadásul a Lõvérekben! 2013-04-15 15:07:00
Vérbeli rock- és party-paradicsom Hegyalján2013-04-15 11:14:00
Fõszerepben a Robotok 2013-04-11 11:54:00
Sziget 2013: Emigrálj egy hétre! 2013-04-10 12:11:00
Sziget 2013: Mindenbõl a legjobbat 2013-04-08 15:34:00
Világsztárok A-Z-ig a VOLTon 2013-04-05 15:04:00
Hazaiból sem lesz hiány a VOLT-on 2013-04-02 15:03:00
Cirque du Sziget2013-03-21 08:47:00
120% tánczene a Szigeten 2013-03-21 08:45:00
IGAZI FESZTIVÁL IGAZI ARCOKNAK2013-03-12 09:29:00
The Prodigy a Soundon 2013-02-25 09:53:00
A Hurts és Billy Talent is jön a VOLT-ra 2013-02-19 10:00:00
Újabb nevek a Szigeten 2013-01-30 19:57:00
Nyerj saját fesztiválkocsmát a Hegyalján!2013-01-28 13:42:00
Breaking News: Jön a Blur a Szigetre 2013-01-20 09:47:00
Party kétezer méteren2013-01-04 09:14:00
Tolkien Nap - január 5.2013-01-03 11:07:00
Karácsonyi KönyvFieszta és Hungarocomix 2012 2012-12-11 11:32:00
The North Face Reel Rock Filmfesztivál 2012-11-10 16:36:00
Múzeumok Õszi Fesztiválja2012-10-03 08:34:00
DJ Cam és Blockhead az Akváriumban2012-09-25 10:30:00
Neves elõadók az Invento kiállításon2012-09-24 10:29:00
A Csodák Palotája is ott lesz az INVENTO kiállításon2012-09-15 09:25:00
A legkülönfélébb területekrõl érkeznek kiállítók Tatabányára2012-09-15 09:20:00
9. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál2012-09-13 10:05:00
EZISAZ Fesztivál a hétvégén2012-08-27 11:12:00
Gödör Kemping2012-08-23 09:27:00
Tisza-plázs és augusztusi speciális szegedi kedvezmény2012-08-13 09:01:00
BULIFÚVÓSOK ÉS SZTÁR DJ-K A SZIN-EN2012-08-05 06:53:00
SZIN: KÉT ZÖLD HÉT, EGY ZÖLD DIZÁJNPÁLYÁZAT2012-08-04 10:44:00


Könyvajánló
© Copyright 2020